8. Άδεια και Πνευματικά Δικαιώματα

Το παρόν έγγραφο είναι Copyright (C) 2000 του David Α. Wheeler. Καλύπτεται από την GNU General Public License (GPL). Μπορείτε να το αναδιανείμετε χωρίς κόστος. Αναφερόμενοι ακολούθως στο "πρόγραμμα", αναφερόμαστε στον πηγαίο κώδικα που παρουσιάστηκε από αυτό το έγγραφο, και για αυτό ισχύει:

Αυτό το πρόγραμμα είναι ελεύθερο λογισμικό - μπορείτε να τον αναδιανείμετε ή/και να τον τροποποιήσετε υπό τους όρους της General Public License του GNU όπως δημοσιεύεται από το Free Software Foundation - είτε η έκδοση 2 της άδειας, είτε (αφήνετε στην ευχέρεια σας) οποιαδήποτε πιο πρόσφατη έκδοση.

Αυτό το πρόγραμμα διανέμεται με την ελπίδα ότι θα είναι χρήσιμο, αλλά ΧΩΡΙΣ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΓΓΥΗΣΗ - χωρίς καν την υπονοούμενη εξουσιοδότηση ΕΜΠΟΡΕΥΣΙΜΟΤΗΤΑ ή της ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΣΚΟΠΟ. Δείτε την GNU GPL για περισσότερες λεπτομέρειες.

Θα πρέπει να έχετε λάβει ένα αντίγραφο της GNU GPL μαζί με αυτό το πρόγραμμα - εάν όχι, γράψτε στο Free Software Foundation, Inc., 59 Temple Place, Suite 330, Boston, MA 02111-1307 USA

Αυτοί οι όροι επιτρέπουν το mirroring από άλλα sites, αλλά παρακαλώ:

Τα πρώτα δύο σημεία με απαλλάσσουν από το να ακούω επανειλημμένα για bugs που διορθώθηκαν. Δεν θέλω να μάθω για bugs που διόρθωσα πριν από ένα χρόνο, ακριβώς επειδή δεν κάνετε σωστά mirroring. Με τo link στο master site, οι χρήστες μπορούν να ελέγξουν και να δουν εάν ο mirror σας είναι ενημερωμένος. Δείχνω ιδιαίτερη ευαισθησία στα προβλήματα των sites με πολύ περιοριστικές απαιτήσεις ασφάλειας και επομένως δεν μπορούν να διακινδυνεύσουν links στο Διαδίκτυο - εάν κάτι τέτοιο περιγράφει την κατάστασή σας, προσπαθήστε τουλάχιστον να ακολουθήσετε τις υπόλοιπες παρατηρήσεις και να δοκιμάσετε να περνάτε τα updates στο περιβάλλον σας από μόνοι, περιστασιακά .

Με αυτήν την άδεια, μπορείτε να τροποποιήσετε το έγγραφο, αλλά δεν μπορείτε να υποστηρίξετε πώς ο,τι γράψατε είναι δικός σας (λογοκλοπή) ούτε να παρουσιάστε μια τροποποιημένη έκδοση σαν ίδια με το αρχική άρθρο. Η τροποποίηση του δεν μεταφέρει τα πνευματικά δικαιώματα ολόκληρης της εργασίας σε σας - δεν πρόκειται για "δημόσιο έργο" (public domain work) από την άποψη του νόμου πνευματικών δικαιωμάτων. Δείτε την άδεια για περισσότερες λεπτομέρειες, σημειώνοντας ειδικότερα την εξής αναφορά: "You must cause the modified files to carry prominent notices stating that you changed the files and the date of any change". Εάν έχετε ερωτήσεις για αυτά που η άδεια επιτρέπει, παρακαλώ ελάτε σε επαφή μαζί μου. Στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι καλύτερο να στέλνετε τις αλλαγές σας στον βασικό υπεύθυνο (μέχρι σήμερα τον David A. Wheeler), έτσι ώστε οι αλλαγές σας να ενσωματωθούν, μαζί με όσες ακόμα γίνουν, στο πρωτότυπο.